Kogel door de kerk: Sinterklaas neemt volgend jaar alleen nog roetmoppies mee

(Peper)noot van De Naild: ‘moppies’ is het Volendamse woord voor pepernoten. Dit artikel is puur satirisch bedoeld en absoluut zonder discriminatoire of racistische gedachte ingestoken! Heeft u desondanks toch problemen met de inhoud? Mail dan naar [email protected].

Komt er een einde aan de jarenlange periode van maatschappelijke onrust rond Sinterklaas? Als het aan de Goedheiligman zelf ligt wél. Die heeft vandaag op een speciale persconferentie aangekondigd dat hij met ingang van 2019 alleen nog maar ‘roetmoppies’ (zwarte pepernoten) meeneemt uit Spanje. De move valt, uitgerekend op Black Friday, niet bij iedereen in goede aarden.

De zwartgeblakerde kleur van de nieuwe moppies, zoals pepernoten in Volendam worden genoemd, zou volgens enkele linkse protestbewegingen een racistische uiting zijn die afkomstig is uit het koloniale verleden. Rechtse tegendemonstranten eisen op hun beurt juist meer witte chocolademoppies. Beide kampen reageren daarom teleurgesteld op het besluit.

Bericht gaat verder onder de foto

Foto Pepernoten
Mmm, lekkuuuhr! Nu ook in extra grote uitdeelzak.

Sinterklaas verklaart de opmerkelijke stap op zijn kenmerkende poëtische wijze:

“We geven altijd heel veel weg,
maar we geven niet graag toe.
Vandaar dat ik tot de gekkies zeg,
wij zijn klaar met jullie huilie boehoe!

Mijn staf en ik hebben daarom besloten,
voor eens en voor altijd kleur te bekennen.
We bakken ze pikzwart die pepernoten!
Leer er maar vast aan te wennen.”

Volgens Pietje Bakker, chef Etenswaren en voorzitter van de ondernemingsraad, verandert op de kleur na niets aan de pepernoten. “We hoeven de oven alleen wat harder op te stoken zodat de moppies hun zwarte korst krijgen. Dat kan wel van invloed zijn op de smaak en hardheid. Maar ja, misschien gaan die ‘volwassen’ zwart/wit-denkers dan eens inzien dat ze een kinderfeestje verpesten.”

De bakbaas vertelde en passant ook aan taaitaai op rode bietenbasis te werken. “Hartstikke gezond, hip en eco! Ook lekker met een gestoofd scholletje. Al zal de gemiddelde koent het vast niet moeten.”

Auteur: Redactie De Naild

Brengt u het nieuws door het oog van De Naild. Scherp en met een kijkje op alles en iedereen. Buigt alleen door metaalmoeheid.

Weet jij het beter? Reageer!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.