Halsbandjes met kermis voor getrouwde mannen

In navolging van de polsbandjes voor jongeren willen Volendamse vrouwen nu ook halsbandjes voor hun mannen. Zo moet tijdens de kermis in één oogopslag duidelijk zijn wie getrouwd is en dus een baasje heeft.

Het plan is afkomstig van een groep vrouwen die zichzelf Vereujneging Vrouwenvlaas noemt. Woordvoerder Tol legt uit: ‘Wij willen met een goed gevoel te kermis, maar zijn er niet zo gerust op als onze mannen loslopen op de dijk. Zo’n bandje voorkomt problemen wanneer iemand te uitgelaten wordt. Een horecamedewerker kan hem dan aanspreken of de politie erbij halen. Aan de hand van het aangehechte adreslabel wordt de man vervolgens naar zijn éigen echtgenote teruggebracht.’

Bericht gaat verder onder de foto.

U riep mij, baas? – Foto: Alex Dolle

De halsbandjes komen te koop in drie varianten: met alleen een adreslabel, met GPS-zender waarvan de lokatie op een app live te volgen is of uitgevoerd als anti-blafband. Die laatste geeft de drager automatisch een stroomschok als hij een zin uitspreekt die de woorden “mèhn vrouw” bevat en een negatieve toon draagt.

Een kleinschalige proef tijdens de buurtfeesten rond de Spaanse Rijder heeft de werking van de halsbanden inmiddels aangetoond. Het aantal meldingen van omgekeerde bezems naast de voordeur (partnerruil, red.) is in die wijk drastisch gedaald. Cijfers van de SOA-poli ondersteunen dit.

De halsbandjes zijn vanaf komende week verkrijgbaar via Zij die bukten voor u en de lokale Facebook marktplaatsen.

Auteur: Redactie De Naild

Brengt u het nieuws door het oog van De Naild. Scherp en met een kijkje op alles en iedereen. Buigt alleen door metaalmoeheid.

Weet jij het beter? Reageer!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.