Technische directeur FC Volendam: “Houdbaarheidsdatum De Koning verstreken”

Aan de ongeslagen reeks van Hans de Koning is vanavond abrupt een einde gekomen. FC Volendam verloor met 5-1 van NEC Nijmegen. Waar de ervaren oefenmeester nog op de sympathie van het publiek kan rekenen, is de temperatuur in de eigen gelederen al onder het vriespunt gezakt. Technisch directeur Misha Salden eist na 9 wedstrijden zelfs het ontslag van De Koning.

Zijn eerste verliespartij vanavond tegen NEC, kan dus het einde van De Konings Volendamse avontuur worden. Salden heeft het vertrouwen in hem opgezegd en verlangt een ontslagbrief van het bestuur. “We hebben dit seizoen nog maar 21 punten uit 15 wedstrijden weten te pakken. Als je niet presteert, moet je gewoon wegwezen. Zo simpel is het.”

Cor Tol, Senior vice president of Communications, Marketing and This’s & That’s bij FC Volendam, houdt zich tegenover onze sportredactie op de vlakte. “We evalueren na afloop van elke wedstrijd met Hans, dus uit het gesprek van morgen zullen we eventuele conclusies trekken. Het gaat inderdaad niet echt lekker dit seizoen. Het is alleen wel de vraag of Misha daarvoor niet eens zelf in de spiegel moet kijken.”

Foto Hans de Koning
Hans de Koning. Foto: FC Volendam

Op de vraag van De Naild of hij dus niet eens zelf in de spiegel moet kijken, antwoordde Salden: “Zeker, dat heb ik de afgelopen dagen absoluut gedaan. Ik denk dat we met mij al een prima opvolger in huis hebben. Binnenkort hoor je meer van me.”

De Koning zelf kon zo kort na de wedstrijd nog niet uitgebreid reageren, maar wilde wel – met een flinke knipoog – aan ons kwijt dat het “twee geweldige maanden waren bij FC Volendam”.

Auteur: Redactie De Naild

Brengt u het nieuws door het oog van De Naild. Scherp en met een kijkje op alles en iedereen. Buigt alleen door metaalmoeheid.

Weet jij het beter? Reageer!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.