Jongeren Middengebied zijn geweldsexplosie 40- en 50-jarigen zat

De jeugd van de Volendamse “Middengetto” is de overlast van 40- en 50-jarigen spuugzat. Na de zoveelste onrustige zaterdagnacht luiden ze nu de noodklok. ‘Red ons uit de klauwen van onze ouders! Stuur asjeblieft BOA’s met stokken!’

Het is al een tijdje schering en inslag: “keurige” vaders en moeders die overlast veroorzaken. De patatgeneratie van weleer verveelt zich in tijden van Corona en zoekt naar een uitlaatklep. Die lijken ze te hebben gevonden rond de bankjes bij de Boezelgracht. Zodra de duisternis indaalt rijden de onruststokers er op hun scooter naartoe. Kratje pils bij de voetjes, flesje wodka onder de buddyseat.

Bericht gaat verder onder de video.

Het “strijdlied” van de Middle Area Getto Rebels

Hun kinderen zien het ondertussen met lede ogen aan. Een jongere reageert op voorwaarde van anonimiteit: ‘Elke zaterdag komt de fles weer vroeg op tafel. Die “volwassenen” gaan bij iemand thuis voorzitten en nemen dan een flinke borrel en 2 kwartjes. Als het donker wordt gaan ze naar die bankjes. Dan heb je tot 03:00 uur schreeuwen en vuurwerk enzo. We doen geen oog dicht. We trekken dat niet meer.’

Een groep jongens en meiden heeft zich nu tot de gemeente gericht. ‘Wij zijn bang, willen geen verloren generatie worden. In een brief aan de burgemeester vragen we om strenge maatregelen. Hekken, BOA’s met honden en stokken, waarschuwingsschoten. Dan vallen er maar doden. Zo kan het niet langer! Ze verpesten het voor ons en die Edamse Marokkaantjes. Grow up!’

De gemeente zelf kon nog niet uitgebreid reageren: ‘We gaan ons buigen over de inzet van (zwaar)bewapende BOA’s.’ Volendam|80 laat De Naild weten het Munnikenveld te willen openen voor de getraumatiseerde jeugd. ‘Komende raadsvergadering dienen we een motie in voor een noodopvang in de plantsoenen van de Schoklandstraat.’ Het CDA wil een tweede lichtmast bij de bankjes.

Wordt (misschien) vervolgd.

Auteur: Redactie De Naild

Brengt u het nieuws door het oog van De Naild. Scherp en met een kijkje op alles en iedereen. Buigt alleen door metaalmoeheid.

Weet jij het beter? Reageer!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.