IS eist verloting badkamer op

IS eist verloting badkamer op

In een officiële mededeling heeft terreurgroepering Islamitische Staat (IS) de verloting van een nieuwe badkamer opgeëist. Dat meldt de Arabische omroep Al-Jazeera.

Vanochtend dook al een ongedateerde video op waarin IS dreigt met een loterij op Volendamse bodem. Dit ter vergelding van de betere sanitaire voorzieningen in Volendam en omstreken, ten opzichte van die in het kalifaat.

Gerda (31), jonge huismoeder en fanatiek deelnemer van like-en-winacties, is helemaal ondersteboven van het nieuws. “Ik kan niet begrijpen dat er mensen zijn die elkaar zoiets aandoen. Zoveel onrecht… Het is verschrikkelijk!”

Hoeveel slachtoffers door de verloting getroffen zijn is nog niet helemaal duidelijk. Volgens een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestreiding en Veiligheid (NCTV) lopen de aantallen al gauw op richting de 400 gedupeerden.

Auteur: Redactie De Naild

Brengt u het nieuws door het oog van De Naild. Scherp en met een kijkje op alles en iedereen. Buigt alleen door metaalmoeheid.

Weet jij het beter? Reageer!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.