Kermisartiesten blijken geen zanger te zijn

Het is een fenomeen dat de Volendamse bevolking zo’n beetje het hele jaar bezig houdt: de jaarlijkse kermisCD’s.

Talloze artiesten die jaarlijks vaak in eigen dialect het grootste festijn op lokale bodem bezingen doormidden van vrolijke liedjes waarbij de alcoholische versnaperingen door de speakers galmt. Dat de kwaliteit in de meeste gevallen te wensen overlaat mag al jaren bekend zijn; nu blijkt echter dat het gros van deze zelfbenoemde ‘artiesten’ helemaal geen zanger blijkt te zijn.

Zo heeft doormiddel van grondig onderzoek uitgewezen dat 59% ‘gewoon’ werkzaam is in de bouw, 16% actief in het onderwijs, 18% verslijt zijn dagen achter een computer op kantoor, 6% is uitkeringstrekker of simpelweg nog te jong om te werken en slechts 1% van alle ‘artiesten’ verdiend daadwerkelijk ‘ze pakkie shag’ met zingen.

We vroegen de producers van zowel ‘de Kerremus cd’ als die van ‘het Volendammer kermis hit festival’ om tekst en uitleg maar die waren niet bereid commentaar te geven op deze onthulling.

Volkszanger Jan Smit reageerde niet verbaasd op dit nieuws: “Elke keer als ik een optreden heb in Gasselternijeveen word ik keer op keer geconfronteerd met dit clowneske geneuzel, ik schaam me dan weleens voor het feit dat ik ook een Volendammer ben”.

Palingsound coryfee Piet Veerman weet wel waar het aan ligt. “Dat gevoel wat jij in je hebt… En je kan het middels je stem overbrengen… En een ander, een ander die pákt dat! Ja, dat is het einde. Maar dat heb je of je hebt het niet”. Om vervolgens luid lachend eraan toe te voegen: “Wat dat betreft gingen De Geiten als de brandweer hahaha!”

Auteur: Redactie De Naild

Brengt u het nieuws door het oog van De Naild. Scherp en met een kijkje op alles en iedereen. Buigt alleen door metaalmoeheid.

Weet jij het beter? Reageer!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.