FC Volendam slaat snel door en serveert nieuwe trainer aan publiek

Nog op dezelfde dag dat trainer Robert Molenaar FC Volendam heeft toegezegd de club na het einde van het seizoen te verlaten, is Technisch Manager Misha Salden meteen aan de slag gegaan. En met effect! De komende 3 seizoenen zullen de ‘wijdbroeken’ onder leiding staan van zes-voudig Grand Slam winnaar Paul Haarhuis. De 51-jarige Eindhovenaar was de laatste jaren actief als bondscoach van het Nederlandse Davis Cup Team en zal die functie per 1 juni aanstaande neerleggen.

Salden is in zijn nopjes met zijn nieuwe trainer: “We waren met FC Volendam na de toch wat onervaren trainer Molenaar op zoek naar iemand die al jaren meedraait in het trainersvak op topniveau. In het geval van Haarhuis is het ook nog een bijkomend voordeel dat het een internationale bekendheid is in de sport en zodoende een perfect uithangbord van onze ambitieuze club”.

Het staat op Facebook, dus is het waar.

TV-coryfee en oud-hoofdredacteur van Voetbal International Johan Derksen, zet echter zijn vraagtekens bij de aanstelling van de oud-tennisser: “Heeft die man ooit gevoetbald? Weet hij wel of er zand of lucht in een bal zit? We gaan het zien de komende maanden, maar ik heb er weinig vertrouwen in”.

FC Volendam voorzitter Henk Kras kan maar weinig met de kritiek van Derksen en vraagt hem openlijk waarom hij bij de aanstelling van Molenaar niet zijn twijfels openbaarde. “Toen wij Robert Molenaar aanstelde kozen we ook iemand waarvan we 2 jaar later nog steeds niet weten of hij er wel kaas van gegeten heeft”.

Op 29 juni aanstaande zal Haarhuis zijn eerste training gaan leiden in Volendam. In een korte reactie liet Haarhuis weten dat hij als assistenten Jos Verstappen, Taeke Taekema en Hilbert van der Duim meeneemt.

Auteur: Redactie De Naild

Brengt u het nieuws door het oog van De Naild. Scherp en met een kijkje op alles en iedereen. Buigt alleen door metaalmoeheid.

Weet jij het beter? Reageer!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.