Drastische maatregelen: ‘Terroristenwijk’ Edam-Zuid wordt ontruimd

Foto Edam-Zuid

Edam-Zuid wordt binnenkort preventief ontruimd. Dat heeft de gemeente Edam-Volendam bekend gemaakt na de terreuraanslag van afgelopen zaterdag. Bij een aanval door Zuid-Edamse types op het Volendamse Middengebied raakte één persoon lichtgewond.

Nog deze week zullen de toegangswegen rond de “Gazastrook” afgesloten worden met betonnen wegversperringen. Vrijwilligers van Buurt Alert gaan de grenzen bewaken. Zaterdag 1 juli aanstaande wordt naar verwachting begonnen met de evacuatie van de inwoners van Edam-Zuid. Of en wanneer deze mensen weer naar huis kunnen is nog niet bekend.

Foto Buurt Alert
Vrijwilligers van Buurt Alert controleren iedereen die de grens over wil. Foto: United States Marine Corps

Burgemeester en wethouders kozen unaniem voor deze drastische maatregel. De gemeenteraad is echter verdeeld. De Edammer Eenmansfractie (voormalige PvdA, red.) vindt ontruiming veel te ver gaan en is tegen. Lijst Kras wil juist harder optreden. “Die Gazastrook zit vol enge types en potentiële aanslagplegers. Er wordt zelfs al gerept over Edamse Staat! Er moet snel een 5 meter hoge muur rondom het gebied gebouwd worden.” Volendam|80 pleit nog steeds voor een Vexit.

Lees ook: Volendam|80 wil ‘Vexit referendum’

Ondertussen leeft de lokale gemeenschap intens mee met de getroffenen van de aanslag. Zo is plaats delict De Dukaton inmiddels veranderd in een immense bloemenzee en organiseert buurtbewoner en voormalig FC Volendam-keeper Edwin Zoetebier een benefietconcert. “Sta ik toch nog eens een keer voor het goede doel”, schatert de vrolijke ex-goalie in een gesprek met De Naild. Datum en locatie worden binnenkort bekend gemaakt.

Auteur: Redactie De Naild

Brengt u het nieuws door het oog van De Naild. Scherp en met een kijkje op alles en iedereen. Buigt alleen door metaalmoeheid.

Weet jij het beter? Reageer!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.